Kivikko

Kivikko sijaitsee Kontulan ja Kurkimäen länsipuolella. Kehä ykköseltä Vantaan rajalle asti ulottuva kerros- ja rivitaloalue reunustaa Kivikon ulkoilualuetta. Pohjoisosassa on myös pientaloja. 1990- ja 2000-luvuilla rakennetulla alueella asuu noin 5000 asukasta. Lapsiperheiden osuus on suuri.  Alueella on myös HOAS:n opiskelija-kylä.

Palvelukeskus Kivitaskussa  on terveys- ja sosiaaliasema sekä kumppanuusnuorisotalo. Alueella on kaksi ruokakauppaa, muut peruspalvelut löytyvät Kontulasta.
Kivikon etelä- ja pohjoisosassa ovat Keinutien  ala-asteen ja Vesalan ala-asteen uudet sivukoulut Nalli ja Ruuti.  Asukaspuisto Kipinäpuisto sijaitsee Kivikon keskiosassa  luonnonmuodostelmiltaan omaleimaisella puistoalueella. Kivikon eteläosassa on seurakuntatalo Pyhä Jysäys. Kivikossa on useita asukkaiden yhteiskerhotiloja,  mm. moottorihalli, käsityöpaja, liikuntasali sekä  tiloja, joissa asukkaat voivat järjestää juhlia ym. tilaisuuksia.

Kivikossa ja sen lähiympäristössä on hyvät liikunta-ja ulkoilumahdollisuudet, jotka paranevat entisestään sitten kun Kivikon liikuntapuisto valmistuu. Liikuntapuistoon tulee nurmipintaisia pallokenttiä, jäädytettäviä kenttäalueita,  koirien juoksurata ja liikuntahalli. Parhaillaan viimeistellään pulkkailua ja lumilautailua varten tehtyä täyttömäkeä. Jo nykyisin ulkoilupuistoa kiertää 3,6 km:n valaistu kuntorata/hiihtolatu. Tulevaisuudessa latu jatkuu kehän yli Viikkiin.

Lahden tien varteen, ulkoilualueen laitaan rakennetaan teollisuusalue. Eteläosassa sijaitsee YTV:n  jätteiden lajitteluasema.

Kivikosta on hyvät kulkuyhteydet Kontulan metroasemalle sekä länteen Malmille ja Lahdenväylälle.


Kivikko-Seuran kotisivut