Kolumni: Kurkimäessä sijaitsevaan Myllypuron voimalaitokseen suunnitteilla myös bussivarikko

Voimalaitoksen tonttia kaavaillaan moneen käyttöön

Törmäsimme ”Mellunkylä tutuksi” -esitettä tehtäessä Mellunkylän alueen rajoihin, joista kävi ilmi, että Myllypuron lämpövoimala sijaitsee todellakin Mellunkylässä, Kurkimäen itäosassa eikä nimestään huolimatta Myllypurossa. Nyt paikalle ollaan suunnittelemassa bussivarikkoa.

Myllypuron lämpövoimalan tontti sijaitsee Kehä 1:n ja Kontulantien risteytyksessä. -Mihin kaupunginosaan kyseinen Helsingin Energian tontti on kuulunut, se on monen mielestä jäänyt epäselväksi, johtuen varmaankin kansanomaisesta Myllypuron voimalaitoksen nimestä. -Nyt kun asia selvinnyt, voidaankin todeta että Kurkimäen itäosaan tullaan lähivuosina suunnittelemaan mm. tiivis, kaupunkimainen pientaloalue (katso kaupunginsuunnitteluviraston sivuilta). -Mutta ennen kuin näin pitkälle päästään, toinen ajankohtaisempi asia, joka liittyy tähän kyseiseen alueeseen, on nyt noussut esille…

Bussivarikko tulossa voimalaitoksen tontille

Concordia Bus Finland Oy pääsi ensimmäistä kertaa kilpailutuksen kautta osaksi Itä-Helsingin bussiliikennettä ja tämän liikenteen on määrä aloittaa ensi vuoden alussa. Liikenteen sujuvuuden takia tarvitaan nyt busseille varikko läheltä toiminta-aluetta eli näillä näkymin Myllypuron voimalaitoksen tontilta. Toiminta on kuulemma jo pienessä mittakaavassa alkanut siellä, mutta varsinainen varikkotoiminta on alkamassa vasta vuodenvaihteessa. -Aiheutuuko tästä varikosta päästöjä tai muita haittoja ympäristölle, se jää nähtäväksi. -Kiinnostavaa tämän asian suhteen on kuitenkin ollut se hiljaisuus, millä hanketta on vaivihkaa viety eteenpäin. Paikalliset asukasjärjestöt ovat saaneet irtotietoa asiasta, mutta virallisesti alueen toimijoille asiasta ei ole kerrottu. Jos paikalle todellakin tulee bussivarikko, miten käy pientaloalueiden?

L. Helminen

Jätä kommentti