Mellunkylä asukasluvultaan Suomen suurin kaupunginosa

Mellunkylän kaupunginosassa (Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Mellunmäki, Vesala) oli 1.1.2008 asukkaita 36 394 (osuus Helsingin väestöstä 6,4 %).  

Kymmenen neliökilometrin alueella sijaitseva Mellunkylä on tällä hetkellä asukasluvultaan Suomen suurin kaupunginosa ja väestön osalta esimerkiksi Rauman, Kajaanin tai Järvenpään kaupunkien kokoinen. Alkuvuoden perusteella Vuosaari (Keski-Vuosaari, Norsjön kartano, Uutela, Meri-Rastila, Kallahti, Aurinkolahti, Rastila, Niinisaari, Mustavuori) on tiukassa tuntumassa 35 010 asukkaallaan ja mennee väestöennusteen mukaan Mellunkylän ohi lähivuosina. Pinta-alaltaan (15,39 km²) Vuosaari on Helsingin suurin kaupunginosa.

Muutama poiminta uusimmista tilastoista

Sukupuolitilastojen mukaan alkuvuodesta Mellunkylässä on enemmän naisia kuin miehiä. Naisia oli 19 265 ja miesten osuus oli 17 129. Lapsiperheitä oli 5 349 (osuus Helsingin lapsiperheistä 7,8 %).

Tuoreimpien tilastojen mukaan Mellunkylässä oli myös huomattavasti keskimääräistä enemmän vieraskielistä väestöä. Vieraskielisen väestön (muun kuin suomen- ja ruotsinkielisen) osuus  oli  6 177 (osuus Helsingin vieraskielisestä väestöstä 12,1 %). Vertailun vuoksi Vuosaaressa vieraskielisen väestön osuus oli 4 832. Tilastojen perusteella Mellunkylässä asuu suhteellisesti enemmän vieraskielistä väestöä kuin esimerkiksi Vuosaaressa.

Tilastoihin voi tutustua osoitteessa www.aluesarjat.fi .

Odotamme mielenkiinnolla tuoreita tilastoja mm. työttömyysasteesta. Viimeisimmän tilaston mukaan Mellunkylässä oli vuonna 2004 työttömyysaste 14,1% (Helsingissä 9,5%). Vuoden 2008 toisella puoliskolla Helsingin työttömyysaste oli Tilastokeskuksen uusimman työvoimatutkimuksen mukaan pudonnut 5,6 prosenttiin. Kuinka paljon tämä työllisyyden parantuminen heijastuu Mellunkylän lukuihin, se jää nähtäväksi.

Tietolähde: Helsingin väestötietojärjestelmä 1985-1994, Tilastokeskus 1995-

Jätä kommentti