Suomen suurimmasta liikuntapaikkojen keskittymästä liikuntaklusteriksi

Kivikon liikuntapuisto on suuren luokan rakennushanke.

Tietyt Itä-Helsingin alueet tarjoavat jo nyt yhdessä jotakin aivan ainutlaatuista asujaimmistolleen, pääkaupunkiseudulle ja koko Suomelle. Itä-Helsingissä, muutaman neliökilometrin alueella akselilla Puotinharju-Kurkimäki-Myllypuro-Kontula-Kivikko, sijaitsee yksi Suomen suurimpia liikunta- ja urheilupaikkojen keskittymiä.

Suomen suurin liikuntapaikkojen keskittymä

Myllypurosta löytyvät mm. Myllypuron tenniskeskus, jäähalli, liikuntapuisto kuplahalleineen, salibandy/futsal/keilahalli Arena Center, Blue Fitness -kuntosali, Liikuntamylly ja Formula Center. Uimahalleja löytyy Itäkeskuksesta ja Kontulasta, jossa avataan huhtikuun alussa uuden sukupolven uimahalli. Kontula tarjoaa skeittajille Kontulan skeittihallin lisäksi mm. Kontulan Kelkkapuistossa sijaitsevan skeittipuiston. Pallokenttiä on Myllypuron lisäksi Kontulassa, Kurkimäessä ja Vesalassa, joissa tarjolla on futiskenttien/luisteluratojen lisäksi mm. toistakymmentä tenniskenttää. Yhteensä täysimittaisia futiskenttiä kohdealueella on tällä hetkellä kahdeksan, Kivikon liikuntapuiston valmistuessa tusinan verran. Lisäksi jalkapalloijoiden elämää tulee ensi vuonna helpottamaan Myllypuroon rakennettava uusi futishalli.

Kivikon liikuntapuisto lisää merkittävästi tarjontaa

Kivikossa valmistunee vihdoin uusi, suuri liikuntapuisto viiden vuoden kuluessa. -Näin mikäli kaupungin päättäjillä riittää tahtoa. Ja miksei riittäisi, koska liikunnasta tai lähinnä sen harrastamisen puutteesta on viime aikoina kirjoiteltu paljon eri medioissa. Liikuntapaikoista ei ainakaan näillä näkymin tule pulaa…

Kun 40 hehtaarin kokoinen Kivikon liikuntapuisto kaikkinensa toteutuu, luvassa on mm. uusi yksityinen liikuntahalli, jossa kerrosneliöitä on 20 000, suuri 140 m x 140 m suuri keinonurmialue mahdollisesti 3000 hengen rinnekatsomoineen, pari hiekkatekonurmikentää, suuri jäädytettävä kivituhkakenttä, tennis/rullakiekkokenttiä (talvella lätkäkaukalo), koris- ja lentopallokenttiä, useita vapaita pallottelunurmia, koirien juoksurata, pulkka/laskettelumäki ja alueen pohjoispuolelle ampumarata sekä lukuisa määrä erilaisia ulkoilureittejä.

Liikuntapaikkojen keskittymästä liikuntaklusteriksi

KontuKeskus on esitellyt tammikuun alussa Helsingin kaupungin elinkeinojohtajalle suunnitelman tästä itähelsinkiläisestä liikuntapaikkojen keskittymästä ja sen hyödyntämisestä helsinkiläiseksi liikuntaklusteriksi. Suunnitelmaan kuuluu mm. alueelle sijoitettava uusi liikunta-alan oppilaitos, joka voisi löytää paikkansa nimenomaan urbaaniin liikuntakulttuurin keskittyvänä oppilaitoksena.

Liikunta on merkittävä osa maamme vapaa-ajan kotimarkkinoista ja kulttuurivientiä. Tästä syystä liikunta on myös huomattava työllistäjä. Liikuntateollisuus mahdollistaa myös onnistuneiden innovaatioiden luomisen ja taloudellisen hyödyntämisen. Liikunnan markkinat tulevat lähitulevaisuudessa kasvamaan tuntuvasti. Elinympäristön laatuun liittyvät kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut ovat korostumassa paitsi asumispaikan valitsemisessa myös yritysten sijaintipäätöksissä.

Jätä kommentti